PROSEDYREDETALJER

Tannbleking

icon2
icon3
icon4
icon5
tannbleking

Oppnå et Lysere Smil

Føler du deg selvbevisst på tennene dine på grunn av misfarging eller flekker? Tannbleking kan være løsningen du trenger for å øke selvtilliten og forbedre smilet ditt.

De vanligste årsakene til fargeendring er kaffe, tobakk og vin.

Hva er tannbleking?

Tannbleking er en kosmetisk prosedyre som bruker ulike blekemidler for å fjerne flekker og misfarging fra tennene. Det er to hovedtyper for tannbleking: bleking på kontoret og hjemme.

Bleking på kontoret er en prosedyre tannlegen utfører som innebærer å påføre en høy konsentrasjon av blekegele på tennene. Geleen aktiveres med et spesielt lys, som bidrar til å fremskynde prosessen. Hele prosedyren tar omtrent en time og kan lysne tennene med opptil åtte nyanser.

Bleking hjemme innebærer å bruke skreddersydde skinner fylt med en lavere konsentrasjon av blekegele. Disse skinnene brukes noen timer hver dag over flere uker.

Bivirkninger? Den vanligste bivirkningen av tannbleking er midlertidig tannfølsomhet. Denne følsomheten forsvinner vanligvis i løpet av få dager, men den kan håndteres med desensibiliserende tannkrem eller fluorskylling. Andre bivirkninger kan inkludere tannkjøttirritasjon, som også er forbigående og kan håndteres med en skånsom tannkjøttmassasje.

Pris? Vårt FLÄSH tannblekingsprogram koster €400, mens våre skinnebaserte blekemidler for hjemmebruk er rimeligere og koster €200.

Hvor lenge varer tannbleking?

Hvor lang tid tannbleking varer, avhenger av tilstanden til tennene, porøsitet, og metoden som brukes. Vanligvis kan bleking på kontoret vare i opptil to år, mens bleking hjemme kan vare i flere måneder.

Hvis du vurderer tannbleking, her er trinnene som kreves for prosedyren på klinikken:

--  Konsultasjon:  diskutere pasientens mål og sjekke om tennene egner seg.

--  Forberedelse:  beskytte tannkjøtt og tannvev mot kontakt med blekeløsning.

--  Applikasjon::  påfør blekeløsningen på tennene.

--  Aktivering:  bruk lys eller varme for å aktivere løsningen og fremskynde prosessen.

--  Ventetid:  vente på at løsningen fungerer i en spesifisert tidsperiode.

--  Skylle:  skyll tennene grundig for å fjerne blekeløsningen.

Konsultasjon og kontrollsjekk

Klargjøring av tannskinne

Påføring av Whitener

Direkte lysaktivering

Bleking helbredelsestid

Kjemisk løsning Skyll

tannbleking

Oppfølging for tannblekingen

Det er viktig at pasienten de første 24–48 timene etter inngrepet skal avstå fra alt oralt som kan gi flekker på tennene, for eksempel rødvin, kaffe eller tobakksprodukter.

Tannbleking kan gjøre en stor forskjell når det gjelder å forbedre smilet ditt og øke selvtilliten. Hver pasient bør prøve det minst én gang.