PROSEDYREDETALJER

Tannproteser

icon2
icon3
icon4
icon5
dental prostheses

Implantat forankrede broer

Tannproteser, også kjent som tannbroer, er designet for å erstatte manglende tenner eller dekke over defekter i eksisterende tenner. Tannbroer er et populært og effektivt alternativ for å gjenopprette manglende tenner, og vi bruker ofte deres mange fordeler med våre pasienter.

En tannbro er et permanent apparat som består av flere deler smeltet sammen for å passe inn i det åpne rommet der tannen eller tennene pleide å være. Implantatforankringer er tennene som støtter broen og kan være naturlige tenner eller tannimplantater. De falske tennene, eller pontikkene, er festet til distansene og fyller gapet etterlatt av de manglende tennene.

Tannbroer kan forbedre funksjonen til manglende tenner ved å gjøre det lettere å spise, snakke og forhindre at omkringliggende tenner forskyves inn i gapet som de manglende tennene etterlater. De kan også forbedre utseendet ved å fylle ut hull og skape et mer naturlig utseende. I tillegg kan tannbroer forhindre bentap i kjeven, som kan oppstå når tenner mangler.

Prosessen med å få en tannbro krever flere besøk til tannlegen. I løpet av det første besøket forberedes implantatforankring-tennene ved å fjerne en del av emaljen for å gi plass til broen. Deretter tas det avtrykk av tennene og tannkjøttet for å lage broen i et tannlaboratorium. En midlertidig bro kan plasseres mens den permanente broen bygges. Når den permanente broen er klar, limes den til anleggstennene og justeres for en komfortabel form.

Porselen leder listen over tannbromaterialer. Med sin evne til å etterligne utseendet og følelsen av naturlige tenner, har porselensbroer blitt en favoritt for de som søker både holdbarhet og estetisk appell.

Prosessen med tannimplantatkirurgi involverer vanligvis flere trinn:

--  Forberedelse:  klargjør implantatforankring-tennene ved å fjerne en del av emaljen.

--  Inntrykk:   ta et avtrykk av tennene for å lage broen.

--  Midlertidig::   bruke en midlertidig bro mens du venter på en permanent.

--  Plassering:  plasser den permanente broen for å gjøre nødvendige justeringer.

--  Sementering:  fest broen på plass med tannsement.

Konsultasjon og eksaminasjon

Forberedelse av implantatforankringene

Tanninntrykk

Midlertidig bro

Plassering og justering

Sikre med sement

tann proteser

Kontinuerlig hygiene er avgjørende

En tannbro er en utmerket løsning for manglende tenner, men som naturlige tenner, må de behandles med samme munnhygieneregime som pasientens ekte tenner. Det betyr regelmessig børsting og bruk av tanntråd etter hvert måltid.