PROSEDYREDETALJER

Tannfyllinger

icon2
icon3
icon4
icon5
tannfyllinger

Reparasjon av tannfyllinger

Tannfyllinger er en rutineprosedyre for å behandle hull, reparere sprukne, ødelagte tenner eller slitte tenner. Fyllinger vil forhindre ytterligere skade og gjenopprette tannen til sin naturlige form og funksjon.

Typer fyllmaterialer

Tilgjengelige alternativer for å fylle tannhuler inkluderer amalgamfylling. Robust og holdbar, tannamalgam er lavpris, og bruken er utbredt.

Komposittfyllinger erstatter sakte amalgamfyllinger. De er tannfarget og mindre merkbare. Komposittfyllinger består av et harpiksmateriale blandet med glass eller kvarts for å gi holdbarhet. De er et godt alternativ for mindre hulrom, men anbefales kanskje ikke for større hull eller munnområder som er utsatt for betydelig press fra tygging.

Keramiske fyllinger, også kjent som porselensfyllinger, er et annet tannfarget fyllingsalternativ som kan matches til fargen på pasientens tenner for et naturlig utseende.

Tannfyllingsprosedyren utføres vanligvis i ett besøk til tannlegen. Først borer og forbereder tannlegen det berørte området av tannen, og etterlater et hull. Deretter legges fyllmaterialet inn i hullet og formes for å jevne ut tannoverflaten. Prosedyren involverer vanligvis injeksjoner av lokalbedøvelse for å bedøve området rundt den berørte tannen.

Etter at fyllmaterialet er plassert, kan pasienten oppleve noe følsomhet eller ubehag, og bør unngå visse matvarer eller aktiviteter (tyggegummi) i en kort periode for å la fyllet sette seg og forhindre skade.

Tannfyllingsprosedyre

Tannlege eksamen

Lokalbedøvelse

Forbered området

Plasser materiale

Kurer og herde

tannfylling

Når harpiksbaserte kompositter brukes, vil tannlegen påføre et spesielt lys på fyllingen for å herde den.

Tannfyllinger har tradisjonelt vært en av de vanligste og minst kostbare tannbehandlingene. En enkel fylling kan påføres på rundt 30 minutter og er ganske rimelig.

Maksimerer fyllingens levetid

God munnhygiene, som regelmessig børsting og bruk av tanntråd, er avgjørende for å opprettholde levetiden til tannfyllinger. Bakterier og syrer kan etse bort ved tannen rundt kantene på fyllingen og nye hulrom dannes under.

Regelmessig børsting, bruk av tanntråd og tannkontroll kan bidra til å forhindre ytterligere forråtnelse og opprettholde helsen til fyllingen og de omkringliggende tennene.