PROCEDUR DETALJER

Tandblekning

icon2
icon3
icon4
icon5
dental whitening

Att uppnå ett ljusare leende

Känner du dig självmedveten om dina tänder på grund av missfärgning eller fläckar? Tandblekning kan vara lösningen du behöver för att öka ditt självförtroende och förbättra ditt leende.

De vanligaste orsakerna till färgförändringar är kaffe, tobak och vin.

Vad är tandblekning?

Tandblekning är en kosmetisk procedur som använder olika blekningsmedel för att ta bort fläckar och missfärgning från tänderna. Det finns två huvudsakliga tandblekningstyper: blekning på kontoret och hemma.

Blekning på kontoret är en tandläkares procedur som innebär att man applicerar en hög koncentration av blekningsgel på tänderna. Gelen aktiveras med ett speciellt ljus, vilket hjälper till att påskynda processen. Hela proceduren tar ungefär en timme och kan göra tänderna ljusare med upp till åtta nyanser.

Å andra sidan innebär blekning hemma att använda skräddarsydda brickor fyllda med en lägre koncentration av blekningsgel. Dessa brickor bärs i några timmar varje dag under flera veckor.

Bieffekter? Den vanligaste biverkningen av tandblekning är tillfällig tandkänslighet. Denna känslighet försvinner vanligtvis inom några dagar, men den kan hanteras med desensibiliserande tandkräm eller en fluorsköljning. Andra biverkningar kan vara irritation av tandköttet, som också är tillfällig och kan hanteras med en mild tandköttsmassage.

Kosta? Vårt FLÄSH tandblekningsprogram kostar 400€, medan våra brickbaserade blekningsmedel för hemmabruk är billigare och kostar 200€.

Hur länge håller tandblekning?

Hur lång tid tandblekningen varar beror på tändernas tillstånd, såsom porositet, och vilken metod som används. Vanligtvis kan blekning på kontoret pågå i upp till två år, medan blekning hemma kan pågå i flera månader.

Om du överväger tandblekning, här är stegen som krävs för ingreppet på kliniken:

--  Samråd:  diskutera patientens mål och kontrollera tänderna för lämplighet.

--  Förberedelse:   skydda tandkött och mjuka vävnader från kontakt med blekningslösning.

--  Ansökan::   applicera blekningslösningen på tänderna.

--  Aktivering:  använd ljus eller värme för att aktivera lösningen och påskynda processen.

--  Väntar:  vänta på att lösningen ska fungera under en viss tidsperiod.

--  Skölj:  Skölj tänderna noggrant för att ta bort blekningslösningen.

Konsultation och tentamen

Förberedelse av tandbrickor

Applicering av Whitener

Direkt ljusaktivering

Whitening Reaction Paus

Kemisk lösning Skölj

Dental Whitening

Eftervård för tandblekning

Det är viktigt att patienten under de första 24-48 timmarna efter ingreppet avstår från allt oralt som kan fläcka tänderna, såsom rött vin, kaffe eller tobaksprodukter.

Tandblekning kan göra en enorm skillnad för att förbättra ditt leende och öka självförtroendet som följer med det. Varje patient bör prova det minst en gång.