PROCEDUR DETALJER

Dentala Aligners

icon2
icon3
icon4
icon5
dental aligners

Är dental aligners något för dig?

Korrekt inriktade tänder, avgörande för ett vackert leende, kan uppnås med hjälp av dentala aligners, den perfekta lösningen på sneda eller skiftande tänder. Är de rätt lösning för dig? Förmodligen ja, om man korrigerar en liten till medelstor mängd tandfel.

Dentala aligners är skräddarsydda, genomskinliga plastbrickor som passar över dina tänder för att gradvis flytta dem till önskad position. De är nästan osynliga, avtagbara och därför lätta att rengöra. Thatten är därför de är ett populärt val för dem som är osäkra på att bära metallhängslen.

Den första konsultationen, när den utrustas med dentala aligners, kommer att få tandläkaren att ta avtryck av dina tänder och använda dem för att skapa en 3D-modell. Baserat på denna modell kommer aligner-labbet att bygga en uppsättning graderade aligners - varje aligner varierar något från den före den.

Patienter bär varje aligner i cirka två veckor innan de går till nästa, vilket sätter konstant tryck på tänderna. Med tiden kommer tänderna att riktas in korrekt.

Nackdelar? Dentala aligners är vanligtvis dyrare än konventionella metallhängslen. Dessutom kräver de noggrann patientföljsamhet. Om den inte bärs under den rekommenderade tiden varje dag, kommer resultaten att bli lidande.

Procedur Steg:-- Samråd  med en ortodontist eller tandläkare

--  Intryck  av dina tänder tas för att skapa en 3D-modell av din mun.

--  Skift iterationer   av serien av aligners som skapats för dig, med varje aligner något annorlunda än den före den.

--  Bärcykel   av varje aligner är cirka två veckor innan du byter till nästa.

--  Se resultaten   eftersom aligners gradvis flyttar dina tänder till önskad position.

Samråd

Intryck

Skift iterationer

Bärcykel

Njut av resultaten

Eftervård

dental aligners success

Vad sägs om kostnad?

Om inga extraordinära komplikationer förutsätts, kostar aligners vi använder på Riga Dentist till 1300€. Det finns dyrare alternativ som den kraftigt marknadsförda Invisalign™ varumärke. Men vi gillar Orthoclear™ och har haft bra resultat med dem.

Är de rätt val för dig? Vår ortodontist hjälper dig gärna att bestämma.